Sursele au adăugat că, în septembrie, cel mai mare grup bancar din Italia a mai vândut credite neperformante de 1,2 miliarde de euro către AnaCap. 

UniCredit ar putea anunţat vânzarea săptămâna viitoare, susţin sursele. În trecut, UniCredit a mai vândut şi alte portofolii de credite neperformante către Anacap, firmă de private equity care s-a concentrat pe investiţii în sectorul serviciilor financiare europene. 

Creditele neperformante, care s-au acumulat în timpul recesiunii din perioada 2012 – 2014, au afectat capitalul băncilor şi acordarea de noi împrumuturi, care ar fi stimulat economia. 

În ultimii trei ani, UniCredit a vândut credite neperformante de peste zece miliarde de euro, susţin sursele, şi are drept ţintă vânzarea unor pachete de credite neperformante de cel puţin două miliarde de euro pe an, în condiţiile în care directorul general Federico Ghizzoni a decis să revizuiască planul de afaceri prezentat anul trecut, în vederea reducerii costurilor şi consolidării poziţiei financiare. 

Reprezentanţii UniCredit şi AnaCap nu au comentat informaţia. 

UniCredit, care operează în 17 ţări, cu 8.400 de oficii bancare şi 146.000 de angajaţi, este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

AGERPRES