Mai exact este vorba despre returnarea impozitelor plătite în 2021 de către cetățenii maghiari care care cresc copii și scutirea totală de impozite a celor care au sub 25 de ani. De asemenea, autoritățile de la Budapesta vor să reducă în același timp impozitul pe salarii, dacă angajatorii sunt de acord cu majorarea salariului minim, transmite stirileprotv.ro.

Prima măsură, referitoare la returnarea impozitelor plătite de părinți a fost deja aprobată și aproape 2 milioane de cetățeni vor primi în medie 900 de euro de la stat.

În cursul zilei de miercuri vor începe dezbaterile privind proiectul de lege care prevede reducerea impozitelor cu suma de 750 de miliarde de forinţi. În cazul în care se aprobă, aceasta va intra în vigoare din 2022 și va reprezenta cea mai mare reducere de impozit din istoria ţării, după cum declară ministrul ungar al Finanţelor, Mihály Varga.

În total, cu hotărârile deja adoptate de guvernul ungar reprezintă o reducere de impozite de 1.500 de miliarde de forinţi, sau echivalentul a 4,1 miliarde de euro.

Ministrul Finanțelor, încrezător în privința votului

Ministrul ungar al Finanţelor a spus că Guvernul va returna impozitul la începutul anului viitor și aproximativ două milioane de părinți care cresc copii și l-au achitat anul acesta vor primi banii înapoi. Suma totală se ridică la 600 de miliarde de forinţi.

În ceea ce privește scutirea de impozite pentru cetățenii cu vârsta sub 25 de ani, ministrul a precizat că această măsură va aduce în buzunarele tinerilor 140 de miliarde de forinţi.

În plus, guvernul s-a angajat să reducă impozitele pe salarii, dacă angajatorii cresc salariul minim la 200 000 de forinţi. În acest sens, Guvernul și-a respectat partea sa din acord prin reducerea impozitelor cu 750 de miliarde de forinţi. Astfel, impozitele pe care trebuie să le achite angajatorii vor fi reduse cu 4%, iar cel al întreprinderilor mici, cu 1%. În fine, impozitul pe care îl vor plăti afacerile mici fiind în continuare de max. 1%, a mai precizat ministrul.

„Sunt încrezător că toţi colegii mei deputaţi vor vota în favoarea proiectului de lege privind reducerea impozitelor cu 750 de miliarde de forinţi, pentru că creşterea salariului minim de către companiile maghiare este posibilă numai în urma reducerii impozitelor”, a spus Mihály Varga.