Discuțiile pentru votarea guvernului Orban continuă. USR vrea anticipate iar UDMR a prezentat, joi, două dintre condiţiile susţinerii Guvernului. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că abordarea PNL este mult mai serioasă după moţiune, decât înainte.

„La întâlnirea de azi, domnul Orban nu a notat nimic, dar are o memorie foarte bună. Abordarea PNL este mult mai serioasă acum, decât înaintea moţiunii. Toată lumea a venit acolo cu demagogie, puţini au crezut în şansele moţiunii. S-au trezit acum că responsabilitatea e la ei. Simt mai multă seriozitate decât înainte. Dacă nu trecea moţiunea, unii erau pregătiţi să dea vina pe noi. S-au trezit, acum începe treaba serioasă, fiindcă nu suntem într-o situaţie economică bună“, a spus Kelemen Hunor la TVR.

Kelemen consideră că toți cei care au susținut moțiunea trebuie să voteze și pentru guvernul Orban. Însă, se pare că partidele din opoziție au îndoieli în ceea ce privește viitorul guvern propus de PNL.

„Dacă nu votează toţi cei care au semnat, nu există 233 de voturi. USR nu ştim, Ponta nu ştim. Cei de la USR vor anticipate, atunci înseamnă că nu poţi susţine Guvernul. Dacă vor vota Guvernul, tot ce au zis cei de la USR era demagogie pură, pentru like-uri pe Facebook. În politică nu e bine să mergi departe cu demagogia, că vine spre tine”, a afirmat el.

De asemenea, liderul UDMR a precizat că au avut loc negocieri și a cerut explicații despre modul de guvernare al lui Orban. Cerințele UDMR au în vedere renunțarea la OUG pe justiție și pe sistemul electoral.

„Încă de la început l-am intrebat de ce ne-am întâlnit. Am stabilit de zilele trecute că ne vedem şi am întrebat care e scopul, ce doriţi să faceţi şi cum vreţi să guvernaţi. Au explicat despre economie, fiscalitate, un pic şi despre educaţie şi despre rectificare. Sunt primării care nu închid anul. Am discutat evident şi despre majoritate. Ok, vreţi voturile noastre. Hai să împărţim lucrurile în două, să vedem ce urmează după ce s-a învestit Guvernul. Am spus fără OUG pe justiţie, fără OUG pe sistemul electoral, că nu schimbi regulile în timpul jocului“, a adăugat liderul UDMR, Kelemen Hunor.

În momentul de față nu se știe dacă UDMR va vota Guvernul Orban.