Declaraţia şefului Executivului a fost făcută în cadrul conferinţei CFA “CEE şi China: Punţi de investiţii şi oportunităţi de afaceri”.

Potrivit şefului executivului, România a atras în ultimii 20 de ani investiţii străine directe de peste 53 miliarde de euro. “În actuala conjunctură economică, caracterzizată prin incertitudini şi dificultăţi economice, diversificarea schimburilor comerciale şi a paletei de investitori, inclusiv cu emergenţa tot mai pronunţată a unor mari puteri economice, constituie o prioritate a Guvernului. În acest sens, luăm ca exemplu schimburile comerciale cu China”, a declarat Ungureanu.

El a precizat că relaţiile bilaterale între România şi China au consemnat în 2011 faţă de 2010 o creştere de 36,27% a exporturilor româneşti şi de 8,24% a importurilor, valoarea totală a schimburilor comerciale ridicându-se la 4,2 miliarde dolari.

Prim-ministrul a mai arătat că România şi-a păstrat caracterul de economie deschisă în pofida situţaiei economice complexe, reuşind să stopeze scăderea economică şi să reia creşterea.