Szijjarto a declarat pentru agenţia de presă ungară MTI că măsura reintroducerii temporare a controalelor la graniţa Ungariei cu Slovenia este necesară şi se încadrează în prevederile acordului Schengen.

Oficialul maghiar a adăugat că guvernul de la Budapesta dispune de informaţii conform cărora migranţii au început deja să se îndrepte spre graniţa sloveno-ungară după ce Budapesta a decis închiderea frontierei dintre Ungaria şi Croaţia începând de sâmbătă la ora locală 00:00, hotărâre care a făcut ca migranţii să încerce tranzitarea teritoriului sloven venind dinspre Croaţia.

Autorităţile de la Ljubljana şi Zagreb au precizat vineri că nu vor restricţiona fluxul de migranţi atât timp cât Austria şi Germania sunt dispuse să îi primească pe aceştia pe teritoriile lor.

Primele autobuze cu migranţi au sosit la punctele de trecere a graniţei croato-slovene după ce Ungaria şi-a închis frontiera cu Croaţia, a anunţat sâmbătă dimineaţă poliţia slovenă.

"Un prim autobuz este la punctul de trecere a frontierei Gruskovje şi migranţii vor parcurge acum procesul de înregistrare", a declarat Bojan Kitel, purtător de cuvânt al poliţiei slovene.

Alte şase autobuze au ajuns sâmbătă la punctul de trecere a frontierei croato-slovene de la Petisovc.

Slovenia şi-a suspendat traficul feroviar cu Croaţia, astfel că migranţii nu pot intra pe teritoriul sloven cu trenul.

AGERPRES