"Ungaria va face astăzi apel la Curtea Europeană de Justiţie împotriva deciziei Comisiei Europene privind instalarea obligatorie de imigranţi pe teritoriul ungar", a afirmat Orban la un forum, reamintind că Slovacia a înaintat miercuri propria sesizare.

Şeful Guvernului de la Budapesta a mai spus că sistemul de cote de imigranţi nu va face decât să răspândească terorismul în Europa.

Statele membre ale grupului de la Vişegrad – Cehia, Ungaria, Polonia şi Slovacia – au dovedit că "valul de imigranţi poate fi oprit dacă există voinţă", a afirmat de asemenea Orban, potrivit MTI.

El a declarat totodată că 'procedurile în justiţie' lansate împotriva Ungariei au caracter răzbunător din cauza poziţiei guvernului ungar împotriva politicii UE privind migraţia.

Miercuri, premierul slovac Robert Fico a anunţat că ţara sa a depus plângere la CEJ împotriva cotelor de imigranţi adoptate în septembrie de Uniunea Europeană, a anunţat premierul slovac Robert Fico, relatează AFP.

Ca răspuns, Comisia Europeană a transmis că Slovacia trebuie să respecte decizia privind repartizarea imigranţilor prin cote obligatorii între statele Uniunii Europene, în opinia executivului comunitar contestaţia înaintată la CEJ neimplicând suspendarea deciziei în aşteptarea verdictului instanţei.

SURSA: Agerpres