Compania producatoare de anvelope, Apollo Tyres Ltd. a anutat ca isi va retrage investitia planificata in localitatea Gyongyos, Ungaria, din pricina dificultatilor administrative si a disputelor pe tema acestui proiect, nascute in cadrul comunitatii locale.
Apollo anuntase in luna ianuarie ca intentioneaza sa investeasca 200 de milioane euro pentru constructia unei fabrici in localitatea Gyongyos, unde ar fi urmat sa fie produse sapte milioane de anvelope anual.

Producatorul de anvelope a anuntat ca va cauta o noua locatie in Ungaria sau chinar in Europa. „Decizia de retragere a acestei investitii vine pe fondul tensiunilor create pe plan local in Gyongyos cu privire la construirea fabricii de anvelope”, a precizat compania intr-un comunicat de presa.

Daca ar fi fost construita, fabrica din Gyongyos ar fi inceput productia in luna iunie 2009. Apollo Tyres investeste 320 milioane $ in India si Africa de Sud, pentru sporirea capacitatii de productie. Potrivit companiei, proiectul esuat din Ungaria ar putea sa aiba un impact pe termen scurt din punct de verede financiar si al alocarii resurselor.

Sursa: Economic Times