Conform acordului, semnat în oraşul Ohrid din Macedonia, cele patru ţări vor desfăşura unităţi internaţionale de patrulare la graniţele sârbo-ungară, sârbo-macedoneană şi macedoneano-greacă, pentru a combate încercările de trafic de persoane şi trecerile ilegale de frontieră.

Ministrul sârb de interne, Nebojsa Stefanovic, a declarat că acordul arată faptul că cele patru ţări vor să găsească o soluţie la criza imigranţilor.

El a mai spus că este imperativ ca Uniunea Europeană să găsească o soluţie comprehensivă la problemă, nu una care satisface doar una sau două ţări.

'Deşi nu este membră a UE, Serbia este pregătită să-şi joace rolul în găsirea unei soluţii la criză şi să primească un anumit număr de imigranţi', a mai spus ministrul sârb.

Grecia, Macedonia, Serbia, şi Ungaria sunt considerate doar ţări de tranziţie şi nu ar trebui să se aştepte de la ele să-şi asume cea mai mare parte a poverii imigraţiei, a adăugat el. Nu este problema doar a unei ţări, ci a întregii Uniuni Europene, potrivit lui Stefanovic.AGERPRES