Ungurii sunt din nou cu un pas înaintea României. Fostul premier al României, Victor Ponta a vorbit despre o mare realizare făcută de premierul ungar Viktor Orban.

Mai exact, potrivit acesta a vorbit despre problemele legate de finanțarea sportului românesc și a comparat situația din țara noastră cu cea Ungaria și cu investițiile făcut de Guvernul condus de Viktor Orban.

Victor Ponta susține că ceea ce a făcut Orban pentru sport ”e fabulos”, iar acesta este și motivul pentru care ”Ungaria ne va bate la toate Olimpiadele cât vom mai trăim noi!”.

„Din punct de vedere politic, nu-mi place de Viktor Orban. Dar ceea ce a făcut pentru sport e fabulos! Investiții, investiții, legislații … Ungaria ne va bate la toate Olimpiadele cât vom mai trăim noi!”, a spus Ponta, pentru Digi Sport Matinal.

Ungurii sunt peste România

Totodată, el a mai subliniat faptul că atunci când Guvernul din România a încercat să facă un astfel de gest nu ”s-au făcut decât dosare penale”. El a mai menționat situația anumitor primari care au susținut sportul în România, iar acum au mai multe dosare la DNA.

De asemenea, fostul premier a mai adăugat că România are nevoie de investiții pe termen lung pentru a realiza performanță în sport.

„Când Guvernul a vrut să facă ceva în România, s-au făcut dosare penale. Știu mulți primari care au dat bani la sport, la volei sau handbal, și acum au dosare penale la DNA sau Curte de Conturi. În loc să încurajăm și să avem bani românești în sport, avem dosare penale. E nevoie de investiții pe termen lung, 5, 10 sau 15 ani. Noi am fost proștii proștilor!”, a mai spus Ponta.

Cât a investit Ungaria în sport

În luna noiembrie a anului trecut, GSP.ro a prezentat modul în care Ungaria a vrut să revitalizeze sportul.  Potrivit sursei citate, 2 miliarde de euro reprezintă investiția realizată în fotbalul din Ungaria din 2011 până în prezent.

În ceea ce privește sursa banilor, potrivit sursei citate, sumele au venit din fonduri publice sau dinspre companii în virtutea unui proiect fiscal activ de 10 ani, prin care firmele private obțin facilități dacă direcționează către sport parte din profit.