Premierul Florin Cîțu a dat cea mai bună veste posibilă. Acesta a anunțat că România va începe să producă un vaccin anti-covid, la Institutul Cantacuzino.

“Vom încerca să producem vaccinul în România, la Cantacuzino. Am avut o scrisoare de la Comisia Europeană, vom vedea ce vaccin va fi produs”, a spus premierul după ce s-a vaccinat.

Declarațiile lui Cîțu vin în contextul în care acesta și-a făcut și a doua doză de vaccin anticoronavirus. După vaccinare, el a precizat că și următoarea campanie de vaccinare va merge mult mai bine. El i-a îndemnat totodată pe români să se vaccineze.

“Este important să ne vaccinăm, dar este mai important să venim și la rapel. Vă spun că e important să venim și la al doilea vaccin. Începe programarea din 10 februarie pentru AstraZeneca, vom avea 180 de cabinete noi. Cred că februarie a fost o provocare pentru vaccinare, dar din această lună programul se va accelera. Vom merge către ținta pe care am pus-o de la început”, a declarat Florin Cîțu.

Cîțu, anunț major despre vaccinul AstraZeneca 

De menționat este faptul că România ar urma să primească în luna februarie cel puţin 600.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 de la producătorul Astra Zeneca

În ceea ce privește programările pentru acest tip de vaccin urmând să înceapă din 10 februarie, pentru persoane cu vârste între 18 şi 55 de ani, a declarat prim-ministrul Florin Cîţu.

” Câteva informaţii despre Astra Zeneca, care vine în România şi în luna februarie ar trebui să avem cel puţin 600.000 de doze. Începem programarea din 10 februarie pentru Astra Zeneca, persoane între 18 şi 55 de ani, şi vom avea 180 de cabinete noi pentru Astra Zeneca.

Cred că de mâine începe să fie distribuite 81.600 (de doze – n.r.) , dar programarea va începe din 10 februarie, începem să avem din ce în ce mai multe”, a declarat Florin Cîţu, sâmbătă, la Spitalul “Dr. Carol Davila”, după ce a primit a doua doză a vaccinului anti-COVID-19.

Totodată, premierul a mai precizat că luna februarie reprezintă o provocare pentru campania de vaccinare, deşi România a rămas în topul din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul de vaccinări, adăugând că din luna martie procesul se va accelera şi “vom trece de 50.000 de vaccinări pe zi”.

“Începând cu luna martie primim din ce în ce mai multe doze şi programul de vaccinare se va accelera, vom trece de 50.000 de vaccinări pe zi, cred eu, din luna martie şi vom merge către acea ţintă de 100.000, pe care ne-am pus-o de la început”, a mai spus premierul Cîţu.

În ceea ce privește persoanele care se pot vaccina, imunizarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18 – 55 de ani, cu posibilitatea creşterii acestui interval în funcţie de apariţia noilor date ştiinţifice, iar intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni, a precizat, joi, CNCAV.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea