"Imigrația economică este un lucru rău pentru Europa, este o sursă de probleme și pericole pentru popoarele europene, motiv pentru care trebuie oprită", a precizat el unui jurnalist de la televiziunea publică ungară citat de MTI.

"Cât timp sunt eu prim-ministru, Ungaria nu va fi o destinație pentru imigranți", a adăugat Orban.

"Noi nu vrem să vedem printre noi minorități semnificative cu caracteristici culturale diferite, noi vrem ca Ungaria să rămână Ungaria", a subliniat primul ministru.

Potrivit cifrelor oficiale, cel puțin 30.000 de persoane originare din Asia și 5.000 din Africa trăiau în Ungaria în 2014, amintește AFP.

Romii reprezintă cea mai mare minoritate etnică din Ungaria și 7 — 8% din populația Ungariei ce numără 10 milioane de locuitori.

În Ungaria, țară situată la frontierele externe ale Uniunii Europene, a crescut numărul de cereri de azil politic de la 2.000 în 2012 la aproape 20.000 în 2013.

Cu toate acestea, Ungaria trebuie să acorde azil celor care fac obiectul unei persecuții politice reale, a declarat Orban.

El și-a exprimat de asemenea speranța că o "analiză calmă" a evenimentelor recente îi va face pe liderii europeni să-și înăsprească politica de restricție a imigrației.

Te-ar putea interesa și: