Ungaria atenționează UE. Marile companii pot reprezenta un pericol pentru statele europene

Declarația acestuia a fost făcută luni, 12 iulie, în cadrul reuniunii de o zi de la Bruxelles a miniștrilor de externe ai statelor membre UE. În declarația oferită jurnaliștilor maghiari, Péter Szijjártó a subliniat că este antidemocratic și periculos ca marile companii de tehnologie să decidă care dintre politicieni pot beneficia de canale de comunicare largi şi care pot utiliza doar canale mai restrânse pentru a transmite mesaje alegătorilor.

„Este periculos dacă aceste companii pot decide care politician poate comunica, sau dacă aceste companii pot decide care ştire este una corectă şi care este una falsă”, a declarat Szijjártó, conform hirado.hu

Protejarea libertății de exprimare

De asemenea, șeful diplomației ungare a spus că le-a cerut colegilor săi ca pe lângă protejarea familiilor să urmărească şi protejarea libertății de exprimare. Totodată, Uniunea Europeană trebuie să se asigure că marile companii de tehnologie nu se pot amesteca în alegerile din Europa care vor urma, potrivit acestuia.

Ministrul de externe al Ungariei a numit prevenirea răspândirii criminalității informatice ca fiind importantă, având în vedere protejarea familiilor, a copiilor şi a „utilizatorilor vulnerabili, de bună credinţă şi care nu au experienţă”.

Toate intențiile de a reduce lupta pentru combaterea criminalității cibernetice trebuie stopate, în special în ceea ce priveşte infracţiunile de pedofilie comise în spaţiul digital, a mai spus ministrul ungar. Familiile trebuie protejate astfel încât copiii să nu aibă acces pe internet la un conţinut dăunător şi care nu este în conformitate cu voință părinților, potrivit celor spuse de Péter Szijjártó.

Sursa foto: Dreamstime