Viktor Orban a discutat cu liderul Vox despre alegerile europene

Viktor Orban a dat lovitura! Sâmbătă, pe data de 9 decembrie, la Buenos Aires, premierul maghiar s-a întâlnit cu Santiago Abascal, liderul partidului de extremă dreaptă spaniol, Vox. Potrivit EFE, cei doi au discutat despre pregătirea alegerilor europene de anul viitor.

„Am avut o discuţie grozavă cu @Santi_ABASCAL despre pregătirea alegerilor europene de anul viitor. Vânturile schimbării sunt puternice în Europa! Viva @vox_es!” (Trăiască Vox! – n.r.)”, a scris Viktor Orban pe rețeaua de socializare X.

Alegerile europene vor avea loc în iunie 2024. Acestea se organizează odată la cinci ani în cele 27 de țări membre ale Uniunii Europene. În cadrul acestora, se desemnează reprezentanţii în Parlamentul European, singura instituţie aleasă democratic a blocului comunitar.

Orban și Abascal participă la învestirea președintelui argentinian Javier Milei

În prezent, premierul maghiar și liderul Vox se află la Buenos Aires. Duminică, pe 10 decembrie, aceștia vor  participa la ceremonia de învestire a preşedintelui ales al Argentinei, Javier Milei. Acesta este, totodată, liderul coaliţiei La Libertad Avanza, descrisă de EFE drept de extremă dreapta.

Șeful Executivului de la Budapesta a avut, anterior, o întrevedere cu fostul preşedinte brazilian Jair Bolsonaro (2019-2023). Potrivit EFE, Orban și-a arătat afinitatea cu el, în timp ce Abascal a avut o „întâlnire agreabilă” cu Milei.

La reuniunea dintre Viktor Orban și Jair Bolsonaro a fost prezent, de asemenea, unul dintre fii fostului președinte brazilian. Pe contul său de pe platforma X, acesta l-a descris pe premierul maghiar ca fiind „liderul conservator iubit în America Latină pentru că reprezintă vocea libertăţii în întreaga lume”.

Liderul Executivului de la Budapesta a transmis, sâmbătă, tot pe X, că a avut „plăcerea” să se întâlnească cu „bunul prieten” Bolsonaro. Totodată a salutat faptul că „dreapta creşte nu doar în Europa, ci în întreaga lume!”

Potrivit EFE, ceremonia de învestitură a lui Javier Milei reunește la Buenos Aires lideri mondiali de extremă dreapta, cu idei libertariene. Aceștia văd în liderul argentinian începutul unui val global în regiune și în alte părți ale lumii.