BMW, al doilea cel mai bine vândut brand de lux din lume în acest moment, vrea să profite de salariile scăzute din Mexic şi să-şi reducă dependenţa de fabricile din Germania, care înregistrează costuri mai ridicate, scrie Agerpres.

Noua fabrică de un miliard de dolari va crea 1.500 de locuri de muncă, fiind situată în statul San Luis Potosi, unde Ford vrea să-şi construiască de asemenea o unitate de producţie. Uzina va produce anual 150.000 de vehicule şi va completa producţia fabricii BMW din Spartanburg, Carolina de Sud, a anunţat Elizabeth Solis, purtător de cuvânt al grupului german, citat de Agerpres.

Anul trecut, BMW a vândut aproximativ 20.000 de vehicule în Mexic, o creştere de 17% faţă de 2014.

Modelele 3-series, printre cele mai bine vândute maşini de lux în SUA, sunt produse acum în Germania şi Africa de Sud. În 2019, când va începe producţia în Mexic, se va renunţa la producerea vehiculelor 3-series pe continentul african.

În ultimii ani, mulţi producători auto importanţi, cum ar fi BMW, Volkswagen, Toyota Motor, Honda Motor şi Kia Motors au investit miliarde de dolari în Mexic, beneficiind de salariile scăzute, îmbunătăţirea logisticii şi acordurile de liber – schimb.