Contrar aparențelor, sunt și români care s-au ocupat din timp de vacanța de Revelion. În acest moment, mare parte dintre pachetele turistice din oferta Christian Tour pentru Revelion nu mai sunt disponibile. Sejururile exotice s-au vândut precum pâinea caldă.

”Nu mai avem locuri pentru cei care solicită vacanțe în Bali, Zanzibar, Thailanda (Bangkok și Phuket), Dubai și Emiratele Arabe Unite ori în Croaziera Dubai-Oman-Qatar. Primele pachete care s-au epuizat au fost vacanțele în Dubai și Croaziera Dubai, precum și Bali și Thailanda. Rămânem în domeniul sejururilor exotice și menționez că în ceea ce privește prețurile, cel mai ieftin pachet vândut de Revelion a fost de 885 euro/personă pentru Dubai, iar cel mai scump de aproximativ 3000 euro/persoană tot Dubai, dar la plajă.”, a declarat Raluca Hatmanu, director de marketing şi comunicare Christian Tour.

Imagini pentru bangkok

Vacanțele de Crăciun și Revelion în Europa

Anul acesta românii au preferat circuitul “Piața de Crăciun la Praga” (care include și vizitarea piețelor de Crăciun din Viena și Dresda). În acest moment, pentru cei care se gândesc pe ultima sută de metri să meargă într-o vacanță de Revelion, mai sunt locuri pe circuitele turistice în Paris, Viena, Grecia (Paralia Katerini) și Balcani (Belgrad).

Imagini pentru christmas vienna

Tot în Europa, a crescut numărul celor care preferă să meargă într-un city break de Revelion, foarte solicitate fiind orașele Roma, Madrid, Atena. Cei care nu s-au decis încă ce fac de Revelion, se pot orienta către pachetele de tip city-break. Din păcate, fiind pe ultima sută de metri, prețul biletelor este mai ridicat.

Destinații căutate în România

Cei care își petrec sărbătorile în țară au preferat să meargă la munte sau au optat pentru stațiunile balneare. Băile Felix se află pe primul loc în clasamentul celor mai solicitate destinații pentru sărbătorile de iarnă.

Este posibil ca imaginea să conţină: cer, munte, nor, copac, în aer liber şi natură

”În acest moment, în pragul lunii decembrie, turiștii mai găsesc disponibilități pentru Crăciun și Revelion în unitățile de cazare de la munte, inclusiv în cele de pe Valea Prahovei, precum și în zonele balneare sau pe litoral. Ca o mențiune, în hotelurile de pe litoral care au pachete speciale de Anul Nou (din stațiuni precum Mamaia, Eforie Nord și Mangalia), prețurile sunt la jumătate față de cele de la munte.”, a mai adăugat Raluca.

Israel, o variantă la doar 2 ore și jumătate de zbor

Românii care caută de Revelion soare și climă blândă, pot obține asta la doar 2 ore și jumătate de zbor în Israel, în Tel Aviv și Ierusalim, unde vor găsi atât distracție, petreceri tematice, oportunități de cumpărături, cât și o gastronomie desăvârșită sau locuri religioase de neratat. Prețurile biletelor de avion încep de la 185 euro, plecarea în 27 decembrie și întoarcerea pe 2 ianuarie fiind cea mai rentabilă variantă, conform specialiștilor Vola.ro, iar pentru cazare turiștii români vor mai plăti încă 60 – 90 euro / noapte.

Pentru o vacanță la Eilat, pe malul Mării Roșii, unde se pot bucura de zeci de kilometri de plajă, românii vor plăti de Revelion tarife începând de la 530 euro de persoană, pentru bilet de avion și cazare 5 nopți în cameră dublă, conform Ministerului Turismului din Israel.

Nici marile capitale europene sau destinațiile mai îndepărtate, din afara continentului nu sunt neglijate de către turiștii români. Pentru cei care preferă petrecerile de stradă și artificiile în noaptea dintre ani, Paris, Londra, Amsterdam, Berlin, Roma, Milano sau New York sunt cele mai inspirate variante, iar pentru vreme blândă și relaxare recomandările specialiștilor includ Israel, Insulele Caraibe, Sicilia sau Republica Dominicană.

Prețuri mici la biletele de avion către Roma, Londra sau Milano

Conform Vola.ro, prețul unui bilet de avion la Roma începe de la 87 euro pentru perioada 27 decembrie – 4 ianuarie, la Milano de la 110 euro pentru aceleași date, la Londra românii pot zbura cu doar 95 euro dacă aleg data de plecare 29 decembrie și întoarcerea pe 6 ianuarie, iar pentru Londra sau Berlin, românii vor plăti aproximativ 120 de euro.

london christmas lights tour by vintage bus open top

Turiștii care prefer să achiziționeze pachete complete, care să includă pe lângă biletele de avion și cazare și mic-dejun, trebuie să scoată din buzunar conform Vola.ro minim 250 euro pentru una dintre destinațiile din topul preferințelor, și anume Milano, în perioada 29 decembrie 2019 – 3 ianuarie 2020. Pentru turiștii indeciși, Vola a introdus și posibilitatea de a rambursa contravaloarea biletelor de avion achiziționate de la ei, în cazul în care indiferent din ce motiv, călătoria nu va mai putea fi efectuată.

În schimb, românii care aleg să petreacă Revelionul în țară vor trebuie să cheltuie ceva mai mult, o vacanță de 4 zile la Vatra Dornei (cazare, mic dejun și cină festivă) sau 3 nopți în paradisul din Delta Dunării la Green Village Resort, în Sfântu Gheorghe, începând de la 400 euro de persoană.