Singurele autostrăzi ale României pe care există benzinării sunt A1 București-Pitești (96 plus 13,66 km cu centura ocolitoare la profil de autostradă) și A2 București-Constanța (205 km). Celelalte tronsoane sau bucăți de autostradă și pe care nu există benzinării sunt: București-Ploiești (55 km), Câmpia Turzii-Gilău (52 km), Sibiu-Săliște și centura Sibiului (16,1 plus 17,5 km), Cunța- Orăștie-Deva (86 km), Lugoj-Deva lot 1 (27,4 km), Timișoara-Lugoj lot 1 (9,5 km) și Timișoara-Arad și centura Aradului (44,5 km). Nici pe A2 nu există stații de carburanți decât pe tronsoanele București-Fetești.

Pentru a afla stația cu cele mai mici prețuri am consultat site-urile celor mai mari două companii petroliere de pe piața locală, OMV Petrom și Rompetrol. OMV Petrom are benzinării atât pe A1 cât și pe A2, iar Rompetrol doar pe A2.

Conform datelor analizate, benzinăria cu cele mai mici prețuri de pe autostrăzile României este cea a Petrom de pe A1, de la kilometrul 36.

Aici, cea mai mare companie petrolieră de pe piața locală, comercializează litrul de benzină Standard 95 cu 6,15 lei, la același preț fiind comercializată și motorina standard. Sortimentul mai scump de motorină costă 6,44 de lei, așa cum se poate observa și din imaginea de mai jos. Contactați de Capital.ro, reprezentanții OMV Petrom ne-au precizat că prețurile menționate pe site-ul propriu sunt actualizate și reale.