În plin scandal legat de refuzul președintelui Klaus Iohannis de a accepta numirea ei în funcția de ministru al Dezvoltării, găsește totuși motive de bucurie. Lia Olguța Vasilescu a ales să-și petreacă ziua de duminică pe stadion. Ea a urmărit meciul de fotbal disputat între CSU Craiova și CFR Cluj. CSU Craiova a câștigat detașat meciul din etapa a 23-a cu CFR Cluj, scor 2-0, și a întrecut-o pe FCSB în clasament, urcând pe doi.

Olguța Vasilescu a fost primar al Craiovei iar în campania din 2012 a apărut purtând tricoul echipei Universitatea Craiova.

La meciul disputat între CSU Craiova și CFR Cluj, alături de fostul ministru al Muncii s-a aflat și viitorul său soț, Claudiu Manda. Cei doi au anunțat în ianuarie vestea că se vor căsători și tot atunci au spus că în februarie vor face cununia civilă, iar în martie, cel mai probabil, pe cea religioasă. 

În acest moment, Vasilescu se află într-un război deschis cu președintele Klaus Iohannis după ce acesta a respins pentru a treia oară numirea sa la Ministerul Dezvoltării. Șeful statului a motivat că nu are pregătirea necesară și a solicitat o altă propunere pentru vicepremier şi Dezvoltare. Premierul Viorica Dancila a susţinut că şeful statului are drept obiectiv blocarea activităţii Guvernului. Prim-ministrul a spus că va exista o şedintă la nivelul Coaliţiei PSD-ALDE în care se va stabili calea de urmat. De altfel, Lia Olguţa Vasilescu a spus că îi va face lui Klaus Iohannis  plângere penală ca urmare a refuzului de a nu accepta numirea sa în funcţia de ministru al Dezvoltării