În primele minute de la debutul tranzacţiilor pe Wall Street, indicele Dow Jones înregistra o scădere de 2,99%, în timp ce indicele Nasdaq afişa o scădere de 3,62%, iar indicele S&P 500, preferat de mulţi investitori, înregistra o scădere de 2,6%. 

La momentul deschiderii burselor pe Wall Street, bursa de la Paris afişa o scădere de 7,5%, cea de la Frankfurt una de aproape 7%, iar cea de la Londra o scădere de aproape 4%. 

La fel ca şi în Europa, acţiunile băncilor au fost cele mai afectate. Acţiunile Citigroup au pierdut 7,4%, în timp ce titlurile Bank of America , JPMorgan şi Goldman Sachs au înregistrat pierderi cuprinse între 4 şi 5%, în condiţiile în care marile bănci americane au operaţiuni semnificative la Londra. 

Investitorii îngrijoraţi de consecinţele Brexit s-au refugiat spre dolari şi alte active de refugiu precum aur şi certificate emise de Trezoreria SUA. În consecinţă randamentul pentru obligaţiunile pe 10 ani a coborât la cel mai scăzut nivel de după 2012. 

La rândul său, Rezerva Federală a anunţat că este gata să ofere lichidităţi în dolari instituţiilor financiare străine, pentru a calma volatilitatea de pe pieţele financiare după votul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. 

AGERPRES