Unchiul Alexandrei Măceșanu, fata de 15 ani răpită și ucisă de Gheorghe Dincă, a mărturisit în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show” că s-au pus presiuni uriașe asupra lui, dar și a apropiaților săi.

De asemenea, Alexandru Cumpănașu, președinte al Coaliției Naționale pentru Modernizarea României și unchiul Alexandrei critică modul în care au fost gestionate apelurile disperate la 112 ale fetei.

„Este înfiorător. Practic, protocolul de funcționare al 112 impune, nu atunci când este opțional ci atunci când este vorba despre violul unei persoane, este în regulamentul lor că nu anunți doar politia ci faci o conferință la care și ambulanța participă. Medicii din Caracal nu ar fi așteptat 20 de ore după procuror. Alexandra a mai sunat o dată și a fost redirecționată către Poliția Caracal, dar cel care a răspuns la apel a încercat să o liniștească și să afle mai multe detalii în care se află. Primul nu a încercat consilierea ei. Primul este complice la omor. Curajul ei a costat-o viața. Alexandra a sunat și a treia oară.

Dacă sunt atât de vitregiți de echipamente… le-au dat 300 de milioane de euro acestor indivizi să localizeze nu doar în Caracal ci în vârful muntelui… Acești indivizi sunt niște incompetenți, infatuați. Din punct de vedere tehnic, aveau toate echipamentele, dar și bani. Mai apare un element grav: elementul politic.

S-au pus presiuni uriașe asupra mea și a apropiaților mei. Pe prieteni de ai mei, vorbim de oameni care au putere în statul român. Au încercat să mă oprească. Nu mă intimidează”, a spus Alexandru Cumpănașu la ”Marius Tucă Show”.