„Poate a omorât alte persoane, dar nu este criminalul Alexandrei. Cred că este doar un animal care are niște misiuni. Nu are nicio logică ceea ce s-a înâmplat acolo”, a spus Alexandru Cumpănașu.

Cumpănașu susține de asemenea că este nemulțumit de modul în care DIICOT a gestionat cazul Caracal, cel puțin în începutul anchetei.

„Am și le-am făcut la momentul potrivit aceste reproșuri și cu privire la comunicarea cu familia sau publică. E vorba de comunicarea cu populația. Este o luptă care nu se dă doar pentru acest copil minunat, care s-a dovedit un înger, un erou. Eu sper că este în viață. Oamenii din țara asta nu sunt concentrați pe caz că este un copil, ci pentru că și ei au copii. Nu aveți idee câte clanuri de muncă sunt în Italia și Spania pe acest subiect. Eu cred că DIICOT va avea multă muncă în următorii ani. Am să le reproșez și modul în care s-a făcut cercetarea la început. Lucrurile intră pe un făgaș normal totuși. Au început să meargă și pe alte piste. Încep să am încredere în ei”, a declarat Alexandru Cumpănașu.

Unchiul Alexandrei expune mai apoi indiciile datorită cărora consideră că nepoata sa este încă în viață:

„Dacă acest om, acest animal, acest individ, această viețuitoare a aflat, a prins în fapt victima vorbind la Poliție, indiferent de cum a prins-o vorbind cu polițiștii vorbind la 112, oameni buni, pe bune, acum s-a apucat să facă focul în curte, adică nu are sens nimic. Pe lângă faptul dovedit că la ora la care se presupune că a intrat și a găsit-o pe Alexandra vorbind la telefon, el nu era acolo, deci nu mai există dubiu cu privire la asta. Nu cred că cineva mai are dubii, doar să ne explice procurorii cum era, poate că între timp s-a inventat teleportarea, a inventat-o Dincă în pivniță, din punctul meu de vedere, și vă spun foarte serios, nu cred nicio secundă în povestea Dincă criminalul Alexandrei. Din punctul meu de vedere, omul asta a plecat să facă loc și pentru a lăsa alți complici să o ia pe Alexandra să o mute de acolo și să se miște rapid”, a declarat acesta.

Alexandru Cumpănașu susține că teoria sa este susținută de faptul că Gheorghe Dincă a lăsat la vedere efecte personale de-ale Alexandrei, precum inelul, ceea ce un criminal nu ar fi făcut. „Nu există așa ceva. Eu varianta asta nu o să o accept”, a spus acesta.

Cumpănașu a avut o întrevedere marți dimineață la Avocatul Poporului și urmează să se întâlnească, tot marți, de la ora 17.00, la STS. „La ora 17, voi avea o întâlnire cu șeful STS tocmai pentru a vedea de ce sistemul AML nu a fost implementat până în prezent și ce implicații tehnice are acest lucru asupra vieților, inclusiv a Alexandrei”, a declarat Cumpănașu.

Unchiul Alexandrei Măceșanu a fost primit în audiență, marți, de către procurorul-șef DIICOT Felix Bănilă.