Cel mai mare producător auto european, Volkswagen (VW), va lansa primul său vehicul 'destinat exclusiv pieţei din India', pentru a contracara declinul vânzărilor în a treia mare economie asiatică, se arată într-un articol apărut duminică în publicaţia 'Financial Times'.

Michael Mayer, şeful diviziei de automobile a VW în India, a declarat pentru, 'Financial Times', că intenţionează să introducă un model compact 'destinat exclusiv pieţei din India', în timp ce dezvoltă şi un SUV low-cost.

Şi rivalele VW – General Motors şi Toyota – nu au reuşit să obţină succesul sperat în India, care ar urma să devină a treia mare piaţă auto din lume, după vânzări, în următorul deceniu.

VW este lider al vânzărilor în China, cea mai mare piaţă auto din lume, dar se află în urma concurenţei pe alte pieţe emergente. În ultimii trei ani, livrările companiei germane în India au scăzut. În primul semestru din 2014, vânzările VW au scăzut şi în Brazilia, Rusia şi Africa de Sud.

Cota de piaţă a VW în India a scăzut la 2% anul acesta, de la 4% în 2011, conform datelor companiei Emerging Markets Automotive Advisors.

Pentru a contracara această tendinţă, compania germană va lansa un model compact, ca parte a planului de investiţii de 243 milioane de dolari în următorii şase ani în India.

'Acest model este destinat exclusiv pieţei din India şi dezvoltarea sa este prioritară pentru companie', a explicat Mayer.

Oficialul nu a precizat data exactă a lansării, dar a dat asigurări că noul compact nu va semăna cu modelele existente.

'Va fi o maşină distinctivă, cu propriul său nume. Nu va fi un Vento sau un Polo', a declarat Mayer.

Acesta a dat asigurări că nou model nu va concura cu cele lansate de rivalele de pe piaţa indiană, Maruti-Suzuki şi Hyundai.

Obiectivul strategic al celor de la Wolkswagen este ca până în 2018 să devanseze Toyota Motor, pentru a deveni cel mai mare producător auto din lume. Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.