„În urmă cu o săptămână, la un moment dat, a mai căzut o bucată din faţadă. Noi aveam un termen de doi ani când am făcut expertiza, în februarie 2016, nu s-a reuşit obţinerea documentaţiei în timp util, iar primăria, după ultimele evenimente cu faţada, a cerut un punct de vedere oficial al expertului pe baza faptului că au trecut cei doi ani şi că starea de degradare a avansat. Răspunsul a fost că această clădire se reîncadrează la Bulină roşie”, a declarat George Remeş pentru Agerpres.

Proprietarii au decis să oprească activitatea din cauza stării avansate de degradare a clădirii. 

Pe pagina de Facebook a Godot Cafe Teatru se precizează că în ultimii ani au fost făcut numeroase demersuri pentru reabilitarea clădirii. 

„Vă asigurăm că în ultimii ani am înaintat numeroase demersuri în vederea reabilitării acestei clădiri de care ne leagă atâtea amintiri frumoase. Sperăm ca toată stăruinţa noastră să folosească organelor abilitate în procesul de reconsolidare a faţadelor deteriorate de timp”, se precizează pe pagina de Facebook. 

De asemenea, spectatorii care au achiziţionat bilete pentru următoarele reprezentaţii sunt anunţaţi că li se vor restitui banii pentru tichetele cumpărate. 

„Ne cerem scuze. Faţă de fiecare artist programat să joace în următoarea perioadă la Godot. Faţă de fiecare iubitor de teatru care a ales să-şi petreacă serile alături de noi. Vă asigurăm că în următoarea săptămână eforturile întregii echipe se vor concentra către: restituirea banilor reprezentând contravaloare biletelor achitate în avans (online sau offline); relocarea temporară a spectacolelor din portofoliul nostru; amenajarea unui nou spaţiu care să găzduiască activitatea Godot Cafe-Teatru”, se arată pe pagina de Facebook. 

Managerul Godot Cafe Teatru a declarat că spectacolul „Vecina de deasupra”, programat a fi prezentat în premieră vineri, de la ora 19,00, se va muta la sala Teatrului Evreiesc de Stat. Concertul trupei Fără Zahăr, programat a se desfăşura în acelaşi spaţiu de la Godot Cafe, de la ora 22,00, apare pe site-ul instituţiei ca fiind anulat. 

Managerul a precizat că în continuare va face tot posibilul să găsească un nou spaţiu. 

„Noi acum ne gândim să ne relocăm, azi am văzut deja un spaţiu şi urmează să mai vedem încă unul. Ideal ar fi să ne mutăm în cel mai scurt timp, poate maxim o lună, după care urmează la anul să căutăm un spaţiu mai mare, să găsim o sală mai mare”, a mai spus Remeş.