Marea Britanie s-a clasat pe poziţia a zecea în ceea ce priveşte riscul de sărăcie, cele mai ridicate cote fiind înregistrate în Letonia, România, Spania şi Bulgaria (ambele cu 20,7%), potrivit Agerpres. La polul opus se află Republica Cehă (9%), Olanda (10,3 %), Slovacia (12 %) şi Austria (12,1 %).
ONS consideră ”oameni vizaţi de riscul sărăciei” cei al căror venit este mai mic decât 60 la sută din venitul mediu pe ţară. Pe de altă parte, conform aceleiași surse, pensionarii britanici se numără printre cei mai nevoiaşi din Europa, cu peste două milioane de vârstnici vizaţi de riscul sărăciei. Marea Britanie ocupă poziţia a patra printre cele 27 de membre ale Uniunii Europene, fiind depăşită doar de Cipru, Bulgaria şi Spania.
”Guvernul trebuie să continue să lucreze intens pentru a găsi modalităţi ca banii să ajungă la persoanele în vârstă care au nevoie disperată de aceştia”, a subliniat Michelle Mitchell, din cadrul Age UK. Cele mai mari rate de sărăcie printre persoanele de peste 65 de ani au fost localizate în Cipru (45,2 %) Bulgaria (32,2 %) şi Spania (21,7 %). Cele mai mici rate au fost înregistrate în Ungaria, Olanda şi Luxemburg.