Un material video publicat de agenţia de presă Reuters arată cum au apărut, în urmă cu ceva timp, semnale că în Dubai încep problemele.

Mai exact, jurnaliştii de la Reuters au obţinut informaţii potrivit cărora, undeva în regiunea de sud a Franţei, un şeic din Dubai care şi-a cumpărat un foarte mare domeniu şi-a abandonat proprietatea într-o bună zi, fără niciun motiv care să explice acest gest la vremea aceea.

De asemenea, şeicul a eliberat caii pe care-i avea pe proprietate, fapt ce a atras atenţia locuitorilor din zonă, întrucât lăsaţi liberi, caii ar fi putut produce accidente rutiere, în cazul în care ar fi intrat pe şosea.

Şeicul nu s-a mai întors niciodată pe domeniul de 25 de hectare pe care l-a cumpărat şi pe care intenţiona să-şi construiască un amplu ansamblu rezidenţial, singurul motiv care ar putea să explice acest gest fiind faptul că acesta începuse de mult timp să se confrunte cu probleme financiare.

Acum, ambasada Emiratelor Arabe din Franţa a hotărât ca animalele abandonate de şeic, din cauza dificultăţilor financiare, să fie vândute.

Criza din Dubai a explodat săptămâna trecută, când Dubai World, una dintre cele mai mari companii de acolo a anunţat că este incapabilă să onoreze datorii în valoare de 60 de miliarde de dolari.

SURSA: Reuters