Bogdan Bratu, șeful Direcției de Drumuri din Craiova, a fost ridicat de polițiști vineri dimineață, fiindcă a mințit în legătură cu studiile pe care le-ar fi făcut. El ar fi depus inclusiv o diplomă falsă de licență de la Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, procurorii fac vineri 3 percheziții domiciliare în județele Giurgiu și Dolj, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, de către o persoană cu funcție de conducere în cadrul unei companii de interes strategic național.

Un șef de la Drumuri și-a falsificat diploma de licență

“Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În cursul zilei de 23 aprilie 2021, procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează 3 percheziții domiciliare în județele Giurgiu și Dolj, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, de către o persoană cu funcție de conducere în cadrul unei companii de interes strategic național.

Obiectul cercetărilor îl constituie inducerea și menținerea în eroare a instituției, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate și care ulterior au fost desființate de către instanțele judecătorești competente. Prejudiciul reclamat până în prezent este de aproximativ 985 000 de lei, reprezentând indemnizațiile brute încasate de la angajator, urmând a fi completat și stabilit în funcție de întregul material probator ce se va administra în cauză.

Acțiunea beneficiază de sprijinul IGPR – Direcția de Investigare a Criminalității Economice.

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”, se precizează în comunicat.

A depus documente false la dosarul de angajare

Conform procurorilor, obiectul cercetărilor îl constituie inducerea și menținerea în eroare a instituției, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate și care ulterior au fost desființate de către instanțele judecătorești competente.

În CV-ul lui Bogdan Pătru, care e public, apare că a mai terminat două facultăți, ultima – cea de Științe Juridice de la universitatea privată Hyperion, cu doar un an înainte să fie director general al DRDP Craiova. Diplomele sale, depuse la angajare, au fost desființate chiar de instanță, arată anchetatorii. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 5 ani de închisoare.

În baza acestor documente ar fi încasat ilegal aproape un milion de lei, bani pe care ar putea fi nevoit să îi returneze

Sursa foto: Dreamstime