Întreaga linie 946 creată de Piaggio are un rol aparte în gama producătorului italian de vehicule pe două roți. Este un mod aparte de a sărbători cum se cuvine apariția primului scuter Vespa în 1946. Și cum detaliile tehnice și de stil ale motociclului nu păreau suficiente, motoristul din Pontedera a decis să solicite ajutorul lui Giorgio Armani, legenda italiană din lumea modei. Așa a apărut pe piață, în această vară, modelul Vespa 946 by Giorgio Armani, un scuter care, pe lângă paleta de culori propie Armani cu griuri din care răzbate, numai în anumite condiții de luminozitate, un verde închis, are inscripționat vizibil simbolul Emporio Armani. Opacitatea vopselei scoate în evidență clar detaliile și designul precum și siglele celor doi producători italieni.

Mai mult decât atât, Vespa 946 by Giorgio Armani are în dotare o șa din piele maro și accesorii premium care sunt în linie cu cele mai noi tehnologii de conectivitate. Astfel, micul scuter își poate ține posesorul în contact cu prietenii prin asocierea telefonului mobil al acestuia cu dispozitivele de la bord. Nici partea tehnică nu a fost lăsată deoparte, Vespa 946 by Giorgio Armani fiind dotat cu un inovativ motor de 125 cmc cu injecție electronică în patru timpi care dezvoltă 11 CP, cu ABS și ASR.

În afara modelului Emporio Armani care costă 13.000 de euro, în gama 946 se află și modelul Bellissima al cărui preț este de 12.000 de euro.