AuctionWatch.com este o companie din Sillicon Valley, California, centrul mondial al tehnologiei informatiei. „Toate companiile nou-ifiintate au nevoie de specialisti i informatica. Numarul inginerilor disponibili i Silicon Valley nu a crescut i aceeasi masura i care s-au dezvoltat companiile de IT. AuctionWatch.com are nevoie de ingineri de prima mina, itrucit avem planuri foarte agresive de crestere si dezvoltare. Am ales sa investim i Rominia”, povesteste Theo Nissim, vicepresedintele originar din Rominia al companiei AuctionWatch.com, despre iceputurile companiei americane la Bucuresti.
Absolvent de nota 10 nu numai i tara
Plecat din tara i vremea studentiei, i 1984, Theo Nissim si-a continuat studiile i Israel. „Primul meu job a fost la o societate americana care avea legaturi cu zona Silicon Valley”.
La Universitatea Politehnica din Bucuresti, Theo a fost studentul doamnei Irina Athanasiu, profesor la Politehnica, i prezent si director stiintific la AuctionWatch.com Rominia: „Citi de zece i-am dat?… Vreo cinci itr-un singur an”, zimbeste, amintindu-si, doamna profesoara Athanasiu.
in tara, cercetarea i IT parea, la acea vreme, ca multe alte domenii, o zona ichisa itre granite. Theo voia mai mult. A ramine i Bucuresti echivala cu a se lovi de multe usi ichise. Accesul la informatii sau descoperiri i domeniu era limitat, comparativ cu deschiderea pe care o oferea exteriorul.
Theo a luat decizia de a-si icerca sansa unei cariere i IT peste granita. Ajuns i Israel, a absolvit cu brio Institutul Technion. si-a luat masteratul i Computer Science cu diploma „summa cum laude”. S-a mutat i SUA, unde a condus, timp de cinci ani, i calitate de director de dezvoltare, un departament de 150 de ingineri la cunoscuta companie Sun Microsystems. Ulterior, a fost vicepresedinte la AdKnowledge, o agentie recunoscuta de marketing si reclama pe Internet.
intr-o perioada de boom al start-up-urilor i Silicon Valley, Theo Nissim si-a icercat fortele participind la construirea unui nou start-up i centrul mondial al dezvoltarii IT din California. Cu alti citiva parteneri, a pus bazele AuctionWatch.com, o companie care avea sa apara i curind pe ecranul fiecarui utilizator de comert electronic, cumparator sau vinzator. „A