Escrocheria, pusă la cale din România, implica oferirea spre vânzare de autovehicule pe site-uri precum eBay Motors, AutoTrader, Yahoo Auto, edmunds.com şi Cragslist.

Alături de Corneliu Weikum a compărut în faţa tribunalului din Las Vegas şi complicea sa Yulia Mishina-Heffron, de 24 de ani, originară din Rusia, potrivit unui comunicat al procuraturii Districtului Central din California, care a ajutat la instrumentarea cazului.

Cei doi au pledat vinovat la două capete de acuzare, scoatere ilegală de bani din SUA şi complot în vederea comiterii de fraude.
"După ce negociau cu membrii grupului din România, victimele escrocheriei erau instruite să depună banii pentru automobile în conturi bancare deschise la ordinele lui Weikum şi ale Yuliei Mishina-Heffron", menţionează comunicatul.
"Complicii retrăgeau banii şi îi dădeau lui Weikum şi Mishina-Heffron, care scoteau banii din SUA sub formă de cash sau prin transfer bancar", mai spun procurorii.

Potrivit acestora, peste 1 milion de dolari au fost confiscaţi în octombrie 2009 din bagajele lui Weikum pe aeroportul internaţional din Las Vegas. În martie 2010, poliţiştii au găsit 20.000 de dolari ascunşi în difuzoare pe care Mishina-Heffron a încercat să le expedieze în Germania, mai precizează comunicatul procurorilor.

Inculpaţii au fost de acord să le restituie banii victimelor. Înţelegerea propusă de procurori este ca Weikum să primească 97 de luni de închisoare, iar Mishina-Heffron, 70 de luni. Pedeapsa maximă prevăzută de lege este de 35 de ani de închisoare. Dacă judecătorul federal va accepta înţelegerea convenită cu procurorii, verdictul va fi pronunţat pe 21 decembrie.
Sursa: Agerpres