Un român a uimit juriul la „Italia’s Got Talent”

De curând, pe serviciul de streaming au fost disponibilizate episoadele cinci și șase ale actualei stagiuni, iar în episodul al șaselea a avut loc un moment memorabil: Frank Matano a oferit „Golden Buzzer” pentru un act deosebit, notează teamworld.it.

În cadrul acestui episod, Frank Matano a acordat „Golden Buzzer” lui Tiberio Cosmin, oferindu-i astfel șansa directă de a participa la semifinale. Cosmin, originar din România, a reușit să cucerească atât inimile publicului, cât și pe cele ale juriului cu un monolog umoristic ce sublinia contrastul cultural dintre Italia și România.

O odisee a succesului

Un român a făcut senzație la „Italia’s Got Talent” . Prezent în acest episod, Tiberio, a trăit majoritatea vieții în România, având un trecut în domeniul economic. Însă, după ce a asistat la un show de stand-up, s-a simțit atras iremediabil de comedie și decide să renunțe la studiile sale academice pentru a se dedica acestei pasiuni. În scurt timp, numele său devine un reper în spațiul artistic și media românesc.

Anul 2013 îl aduce în Italia, unde, deși întâmpină provocări inițiale, găsește un loc de muncă într-o tipografie. Cu timpul, pasiunea pentru comedie îl reaprinde și decide să participe la selecțiile pentru Italia’s Got Talent, redirecționând astfel întreaga sa carieră și viață.

„Golden Buzzer” oferit de Frank Matano pentru Tiberio Cosmin nu este doar o oportunitate pentru semifinale, ci și o recunoaștere a unei traiectorii marcate de determinare, renaștere și abilitate. Acest moment evidențiază ceea ce emisiunea „Got Talent” urmărește: să prezinte povești excepționale despre indivizi care reușesc să surprindă prin talentul lor, potrivit teamworld.it.

tiberio cosmin
SURSA FOTO: Instagram/ Tiberio Cosmin

Italia’s Got Talent în context global

Frank Matano, cunoscut în viața reală ca Francesco Matano (născut în Santa Maria Capua Vetere, 14 septembrie 1989), este un faimos YouTuber și comedian italian, cu rădăcini americane din partea mamei.

„Got Talent” se mândrește cu ediții în numeroase țări, fiind unul dintre cele mai apreciate formate de talent la nivel mondial. Versiunea italiană se distinge prin faptul că este prima din Europa ce este accesibilă printr-o platformă de streaming, marcând astfel o evoluție în ceea ce privește modul de difuzare tradițională. Având în vedere că emisiunea va avea noi episoade până la grandioasa finală din 29 septembrie, publicul se poate aștepta la multe surprize și demonstrații de talent de neuitat.