Programul Executive MBA al Institutului National de Dezvoltare Economica este o carte de vizita pe care multi doresc sa o prezinte la interviurile pentru un post de conducere. Posesorul unei astfel de diplome devine o ,,tinta,, sigura pentru firmele de recrutare de personal.Actualul director al Institutului National de Dezvoltare Economica (INDE), profesorul Vasile Florescu, a venit dupa mai multi ani de invatamant universitar si postuniversitar in Franta cu idei reformatoare: ,,Sistemul nostru de invatamant sufera inca in zona aplicativa a specializarii profesionale. Conservatorul National de Arte si Meserii (fondat in 1794), care este partenerul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si promotorul programului de tip Master of Business Administration (MBA) in cadrul INDE, este nu numai o mare institutie publica franceza de invatamant superior, dar si un loc de intalnire si schimburi intre intreprinderi si profesori. Spre deosebire de invatamantul universitar traditional, CNAM se adreseaza cu precadere persoanelor active si asociaza activitatea din intreprindere cu pregatirea universitara. Acelasi lucru dorim sa facem si in Romania. INDE va promova seminarii tematice deschise fostilor absolventi MBA, pentru a mentine constant contactul cu ei in proiecte comune de dezvoltare profesionala. De asemenea, vom invita fostii nostri cursanti sa participe la seminarii, alaturi de profesori, cu studii concrete de caz si aplicatii practice izvorate din propria lor activitate.,,
Noua conducere a Institutului apreciaza ca strategia sa va contribui la cresterea numarului absolventilor care vor beneficia de o imbunatatire a statutului profesional. Statisticile anilor anteriori releva o orientare in cariera foarte buna a absolventilor, dar intotdeauna este loc de mai bine. Jumatate dintre cursanti sunt promovati dupa absolvire. Multi se duc in intreprinderi mari. 15% reusesc sa-si deschida propria afacere.

INDE colaboreaza cu cinci universitati

Comisia Nationala de Evaluare Academica si Acreditare (CNEAA), in urma evaluarii riguroase a programelor de formare, a acordat Institutului National de Dezvoltare Economica statutul de scoala de Studii Academice Postuniversitare in reteaua institutiilor de invatamant din Romania. In urma unei evaluari riguroase realizata de finantatori externi, INDE a fost clasat pe primul loc intre institutele francofone din Europa Centrala si Orientala. Au fost apreciate deopotriva diversitatea programelor, respectarea standardelor de calitate in procesele de formare, originalitatea demersului pedagogic si, nu in ultimul rand, evolutia carierelor ,,diplomatilor INDE,,.
In acest moment, INDE este alcatuit dintr-o retea de antene regionale organizate prin acorduri de colaborare incheiate cu universitati de prestigiu, cum ar fi: Universitatea ,,Babes-Bolyai,, din Cluj-Napoca, Universitatea ,,Lucian Blaga,, din Sibiu, Universitatea ,,Valahia,, din Targoviste, Universitatea ,,Ovidius,, din Constanta, si Universitea ,,Aurel Vlaicu,, din Arad.