Un primar și un afacerist s-au ales cu dosare. Motivul? Și-au construit în secret vile într-un loc protejat de lege

Cele două conace au fost construite ilegal pe vârful Măgura al masivului Codru Moma, sit natural protejat de interes național, conform informațiilor transmise de ebihoreanul.ro

Mai mult, în locația respectivă construcțiile sunt permise doar cu aprobări speciale din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi a celei pentru Arii Naturale Protejate, în baza unui plan de management aprobat prin ordin de ministru, potrivit sursei menționate.

Cine sunt proprietarii?

Proprietarii sunt omul de afaceri Viorel Ile și primarul Aurel Ille. Pentru a putea construi în această locație, cei doi ar fi trebuit să fie autorizaţi de Primărie în baza unor aprobări din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) şi a celei pentru Arii Naturale Protejate (ANANP). Totuși, niciunul dintre ei nu a solicitat vreodată un aviz din partea celor două instituţii.

De asemenea, de la şosea până la cele două vile de lux din vârful muntelui, drumurile sunt accesibile doar cu maşini de teren. Mai mult, ambele proprietăți construite în 2011 sunt înconjurate de copaci seculari, care le ascund privirilor.

„Confirmăm localizarea celor două imobile pe suprafaţa sitului Natura 2000 – Codru Moma. În baza de date a APM Bihor nu au fost identificate solicitări de emitere a actelor de reglementare pentru imobilele de pe aceste amplasamente. În consecinţă, APM Bihor nu a emis aviz sau acord pentru aceste locaţii”, a transmis APM Bihor sursei menționate.

„La dom’ primar, acolo sus, a fost până şi Dragnea, cu elicopterul, or făcut chef pe vremuri. Are numa’ marmură înăuntru (…) Nu poţi ajunge la ele decât dacă te duc ei, că şi-or pus bariere şi au şi camere de supraveghere”, au povestit localnicii din Tărcaia, despre domeniul ascuns al edilului PSD Aurel Ille, pentru sursa menționată.

Sursă foto: YouTube Redactia Bihoreanul