Vila luxoasă deţinută de creatorii de modă Domenico Dolce şi Stefano Gabbana pe insula Stromboli, în largul Siciliei, este scoasă la vânzare. Vila are vedere panoramică spre mare şi include şapte apartamente decorate de cei doi designeri, precum şi o suprafaţă de 300 de metri pătraţi de terase şi grădini.

Agenţia imobiliară Lionard Luxury Real Estate a făcut anunţul marţi dimineaţă după care a primit ”zeci de emailuri şi apeluri telefonice care solicitau informaţii suplimentare”, anunță presa internațională. Preţul solicitat va fi însă dezvăluit doar eventualilor clienţi.

Un purtător de cuvânt al casei de modă a precizat că imobilul face parte ”din viaţa privată a stiliştilor” şi că vânzarea acestuia nu are ”nicio legătură cu problemele financiare ale companiei”, arată sursa citată.

Proprietatea, la care se poate ajunge doar cu elicopterul sau la bordul unei ambarcaţiuni, beneficiază de o privelişte uimitoare către insula Strombolicchio şi vulcanul Stromboli, care a devenit activ la începutul lunii iulie, erupţiile provocând moartea unei persoane.

Înconjurată de terase şi grădini cu plante specifice florei mediteraneene, locuinţa, complet albă, a luat naştere din comasarea a trei locuinţe construite în stilul zonei şi este situată pe coasta alcătuită din roci vulcanice.

Proprietatea se întinde pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi, dintre care 235 de metri pătraţi reprezintă suprafaţa locuită. Cei doi stilişti sicilieni au decorat imobilul cu mobilier de epocă, ţesături cu motive baroce pe paturi şi canapele, obiecte artizanale locale (ceramică pictată), iar fiecare dintre cele şapte apartamente este zugrăvit într-o culoare diferită (albastru, galben, verde, roz etc).