Consilierul general Orlando Culea (PSD) îi cere primarului Capitalei, Gabriela Firea, să se abțină de la atacurile la adresa PSD. Acesta spune într-un comunicat că PSD „i-a pus în brațe” funcțiile pe care le deține aceasta.

„Văzând agresivitatea şi încrâncenarea cu care împroşcati cu de toate, de la noroi la amenintari, in stanga si-n dreapta, in legatura cu alocarile bugetare nu pot decat sa va rog sa va ponderati iesirile, sa va reconsiderati pozitia si sa nu mai manipulati cetatenii sugerand ca acestia sunt impartiti, de catre conducerea PSD, pe categorii de prezumtivi votanti deoarece dumneavoastra sunteti aceea care ati procedat astfel din prima zi in care v-ati instalat confortabil in fotoliul de primar general. Credeti ca puteti cumpara loialitatea oamenilor cu vouchere de biciclete/trotinete, cu vacante in Grecia pentru varstnici si pe litoralul romanesc pentru cei tineri, cu tot felul de recompense pentru te miri ce, cu ochelari de vedere, cu balciuri si concerte neintrerupte, cu pâine si circ? Vi se pare ca suntem in perioada de decadenta a Romei republicane, când plebeilor nemultumiti li se ofereau spectacole de circ, la sfârsitul carora primeau gratuit alimente?”, se întreabă consilierul general.

În opinia sa, în sens general, a oferi pâine si circ înseamna a da maselor lucruri neînsemnate, pentru a le distrage atentia de la lucrurile reale.

“Va recunoasteti in acesta trimitere la obiceiurile din antichitate? Ei bine, aflati ca vi se potriveste perfect, doar ca diferenta consta calitatea celor carora va adresati asa ca va sfatuiesc sa nu-i subestimati pe bucuresteni”, adaugă el.

Culea mai sune că, avand in vedere ca societăţile municipale au fost infiintate de doi ani, ca au trecut de etapa de organizare si ca au fost inzestrate cu resursa umana de calitate indoielnica, “din pacate, prin grija dumneavoastra si a apropiatilor dumneavoastra, putem presupune ca anul acesta nu vor mai avea nevoie de alocari de bani de la bugetul PMB astfel ca jumatate din problema supusa atentiei publice cu atata ipocrizie este rezolvata. Cat priveste cealalta jumatate, sta la indemana domniei voastre s-o rezolvati prin constructia bugetului astfel incat prioritati sa fie adevaratele probleme care stau in sarcina edilului, adica acelea pentru cetateni, nu pentru bunastarea proprie si a apropiatilor”, a adăugat el.

Orlando Culea mai subliniază că Firea niciodată nu a fost un „competitor”, ci “o privilegiată”.

„Am observat ca ati adus vorba de competitie. Ei bine, nu sunteti calificata sa folositi acest termen pentru ca dumneavoastra nu ati fost un competitor niciodata ci o persoana privilegiata careia PSD, prin munca a mii de membri, i-a pus in brate diverse demnitati pe care dovediti cu fiecare zi ce trece ca nu le-ati meritat, asa incat, daca nu sunteti capabila de recunostinta, macar aveti decenta sa va abtineti de la atacuri si insinuari de natura a manipula atat opinia publica cat si membrii partidului care v-au facut mare”, a încheiat consilierul general PSD.