Epicentrul noului seism, care s-a produs la ora 12.53 GMT, a fost localizat în statul Oaxaca din sudul Mexicului, a precizat institutul, care estimase intițial că acest cutremur a avut magnitudinea de 6,4.

Noul seism, al cărui epicentru a fost mai îndepărtat față de capitală în comparație cu cel al cutremurului din 19 septembrie, a fost resimțit în Ciudad de Mexico, însă Protecția Civilă a anunțat că nu au fost raportate deocamdată pagube materiale.

Luis Felipe Puente, directorul național al Protecției Civile, a publicat un mesaj pe Twitter: "Pentru moment, nicio pagubă nu a fost raportată. Ne vom continua activitatea de supraveghere".

În capitala Ciudad de Mexico, operațiunile de căutare a eventualilor supraviețuitori, efectuate într-un ritm susținut în ultimele patru zile, au fost întrerupte în momentul activării alertei de cutremur, care i-a scos pe mulți rezidenți din casele lor. Unii dintre ei, încă traumatizați după cutremurul de marți, nu și-au ascuns sentimentele de teamă și îngrijorare.

"Dumnezeule, ai milă!", a striga Teresa Martinez, o femeie în vârstă de 74 de ani în timp ce alerga pe stradă.

"De această dată, nu am simțit pământul mișcându-se. Poate că am început să ne obișnuim după ultimul seism", a declarat, puțin mai calm, Pablo Martinez, care și-a părăsit locuința foarte repede, purtând-o în brațe pe fiica lui în vârstă de șase ani.

Alerta a fost ridicată în Ciudad de Mexico după aproximativ o oră de la producerea seismului.

Cel mai recent bilanț al cutremurului de marți a ajuns la 298 de victime, din care 160 în Ciudad de Mexico, 73 în statul Morelos și 45 în Puebla. Acel seism s-a produs la exact 32 de ani după un cutremur care a devastat Mexicul în 1985 și a făcut peste 10.000 de morți. Potrivit anumitor estimări, bilanțul real ar fi fost de aproape 30.000 de persoane decedate.