Prefectul Municpiului Bucureşti a contestat în instanţă Certificatul de Urbanism emis de Primăria Sectorului 3 în ceea ce priveşte construirea  proiectului ParkLake Plaza.

Caelum Development, proprietarul terenului din vecinătatea Parcului IOR-Titan din Sectorul 3 al Capitalei pe care urmează să fie dezvoltat Complexul ParkLake Plaza, afirmă că a luat act cu surprindere de decizia Prefectului Municipiului Bucureşti de a contesta în Instanţă Certificatul de Urbanism emis de Primăria Sectorului 3 privind terenul menţionat mai sus pe motiv că Planul Urbanistic Zonal (PUZ) ar fi “expirat” la momentul când au fost eliberate Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) şi Certificatul de Urbanism ce afectează terenul.

Caelum Development arată că investit până în prezent aproape 100 milioane euro în Bucureşti exclusiv pentru cumpărarea terenului pe care urmează a fi edificat ParkLake Plaza şi pentru demararea diferitelor faze de dezvoltare ale proiectului cu termen de execuţie în anul 2011, în condiţiile în care PUZ-ul şi PUD-ul zonei erau perfect valabile.

Caelum Development consideră de aceea că orice încercări de a schimba peste noapte parametrii urbanistici ai terenului şi ai zonei sunt de natură a-i aduce prejudicii financiare considerable şi nu fac decât să se constituie în precedente abuzive faţă de investitorii de bună credinţă ce aleg să dezvolte proiecte reale în România, ţară membră a Uniunii Europene, se arată în comunicatul Caelum Development.

„Astfel, Caelum Development a observat de câteva luni atacurile anumitor organizaţii neguvernamentale şi mijloace mass media privind modul cum ar fi fost retrocedat terenul care acum îi aparţine, precum şi împotriva autorităţilor care au încuviinţat această retrocedare”, se arata in comunicatul companiei.

Proiectul ParkLake Plaza nu se va construi în Parcul IOR-Titan, ci în apropierea acestuia, terenul aflat în prezent în proprietatea Caelum Development nefiind niciodată parte a domeniului public, menţionează compania. Astfel, acesta nu a fost şi nu este amenajat ca spatiu verde sau ca parc de către Primaria Sectorului 3.

„De aceea, dezvoltatorii ParkLake Plaza consideră că proiectul pe care l-au iniţiat nu are nimic de-a face cu situaţia în care s-ar urmări distrugerea parcului”, subliniază compania.

„Dimpotrivă, intenţia dezvoltatorului este aceea de a a valoriza Parcul IOR-Titan aflat în apropiere, prin integrarea naturală a acestuia cu activităţile de divertisment, recreere şi de cumpărături pe care Complexul ParkLake Plaza le va oferi locuitorilor sectorului 3, care în acest moment nu au la dispoziţie astfel de alternative în apropierea locuinţelor lor”, se mai arată în comunicat.

– Pentru mai multe detalii, cititi editia de miercuri, 24 septembrie, a revistei Capital –

Sursa: Caelum Development