Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Maria Magdalena Grigore şi viceministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor al Republicii Moldova, Vitalie Rapcea au semnat un acord interguvernamental privind stipulate obligațiile prioritare comune pentru construcţia podului rutier de peste Prut, din zona localității Zagarancea, raionul Ungheni.

“Vom semna  acordul interguvernamental între cele două state pentru construcţia podului rutier de peste Prut, din zona localității Zagarancea, raionul Ungheni. Urmează întâlniri între specialiştii celor două state pe tema dezvoltării proiectului construcţiei podului rutier. În cadrul întâlnirii cu viceministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor al Republicii Moldova, Vitalie Rapcea am discutat și despre intenția de modificare a podului feroviar Fălciu-Cantemir, pentru a putea permite și circulația transportului rutier. Este nevoie de un studiu de fezabilitate pentru realizarea acestui pod mixt”, a declarat secretarul de stat din cadrul MT.

Reparația podului feroviar Galați-Giurgiulești şi colaborarea în domeniul transportului aerian au fost alte două teme negociate de cei doi dmenitari.