„Cursa TAROM ROT 207 București — Chișinău de astăzi 4 iunie 2017 operată cu aeronava ATR 42 a aterizat la ora 18:12 pe aeroportul din Chișinău. În procedura de aterizare, în momentul frânării, din cauze încă necunoscute aeronava a avut niște deplasări anormale, echipajul depunând eforturi să redreseze aeronava care a ieșit ușor din pistă. La bordul aeronavei se aflau 39 de pasageri care au fost debarcați în siguranță, nimeni nu a fost rănit”, informează operatorul aerian. Aeronava va fi supusă unor verificări tehnice pe aeroportul din Chișinău.

TAROM precizează că prioritatea companiei este siguranța pasagerilor săi. TAROM are în prezent o flotă de 21 de aeronave: patru aeronave Boeing 737-700 (ce pot parcurge o distanță maximă de 4.900 kilometri), patru aeronave Boeing 737-300 (pentru distanțe de maximum 3.400 kilometri), patru aeronave Airbus A318-111 (pentru distanțe de maximum 2.780 km), șapte aeronave ATR 42-500 (pentru distanțe de maximum 1.200 kilometri) și două aeronave ATR 72-500 (pentru distanțe de maximum 950 kilometri).

Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înființată în anul 1954 și își desfășoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Începând din luna iunie a anului 2010 este membră a Alianței SkyTeam, iar din 1993 membră a Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni (IATA).

ORA 19.34 Republica Moldova: Un avion de pe ruta București-Chișinău a ieșit de pe pistă la aterizare

Un avion al companiei românești TAROM, de pe cursa RO207, a ieșit de pe pistă pe Aeroportul Internațional Chișinău, relatează portalul Deschide.md. Potrivit Unimedia.info, un avion de tipul ATR 42-500, de pe ruta București-Chișinău, a ieșit de pe pistă, după ce tocmai aterizase pe aeroportul din capitala Republicii Moldova. Incidentul a fost confirmat de serviciul de presa al aeroportului din Chișinău, scrie Unimedia.info. Deocamdată nu se cunosc motivele pentru care avionul a ieșit de pe pistă.

Potrivit reprezentanților aeroportului, nimeni nu a fost rănit în urma incidentului, dar avionul va avea nevoie de reparații. Din imaginile postate de Privesc.eu se văd urmele de frânare, iar pasagerii au fost nevoiți să coboare direct pe gazonul de lângă pistă. Până la clarificarea tuturor circumstanțelor incidentului, aterizările și decolările altor aeronave sunt deocamdată suspendate. Toți pasagerii sunt în siguranță, potrivit Deschide.md.