Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 75 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în sumă de 85 de milioane de lei.

Împrumuturi de la băncile comerciale de 4,5 miliarde de lei

Ministerul Finanţelor Publice a planificat, în luna iunie 2020, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,5 miliarde de lei, din care 1,1 miliarde de lei prin două emisiuni de certificate de trezorerie cu discount şi 3,4 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 510 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 3,59% din PIB

Conform unui anunț făcut vineri de Ministerul Finanţelor Publice, deficitul bugetului general consolidat a urcat la 3,59% din Produsul Intern Brut după primele cinci luni ale acestui an, la 38,84 miliarde lei, faţă de 26,82 miliarde lei (2,48% din PIB) în primele patru luni.

Execuţia bugetului general consolidat, conform datelor operative, s-a încheiat pe primele cinci luni ale anului 2019 cu un deficit de 14,7 miliarde de lei, respectiv 1,4% din PIB.

Reorganizarea Ministerului Finanţelor Publice

Executarea Hotărârii de Guvern privind reorganizarea Ministerului Finanţelor Publice, inițiată de Florin Cîțu, a fost suspendată miercuri de CAB, în urma procesului intentat de șeful Direcției Juridice din minister.

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au suspendat, miercuri, hotărârea de Guvern privind reorganizarea Ministerului Finanţelor Publice, prin care era desfiinţată Direcţia Generală Juridică, care era înlocuită cu două noi structuri.

Judecătorii au admis o cerere depusă în instanţă de Ciprian Sebastian Badea, şeful Direcţiei Generale Juridice din cadrul Ministerului de Finanţe.