Iohannis este miercuri sub asediul PSD, după decizia CCR.

„Bugetul de stat pe anul 2019 este constituțional!

Curtea Constituţională a României (CCR) a respins astăzi sesizarea Preşedintelui Klaus Iohannis privind Legea bugetului de stat pe anul 2019, stabilind că actul normativ este constituţional.
Pe 22 februarie, proiectul a fost trimis la CCR de către Președinte pentru un control de neconstituţionalitate asupra Legii bugetului de stat pe anul în curs.
Aceste acțiuni de tergiversare a investițiilor programate, coroborate cu multe altele, nu fac decât să împiedice funcționarea normală a statului, însă actuala putere aflată la guvernare va continua să-și respecte promisiunile asumate în planul de guvernare.
#Buget2019
#GuvernulRomâniei”, a scris pe Facebook Cristina Tărteață, secretar de stat în Ministerul Turismului.

Cristina Tărteață a fost consilier parlamentar, lucrând pentru senatorul PSD Florin Constantinescu, președinte al Comisiei pentru transporturi și energie și co-președinte al Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova.
 
Recent, președintele Iohannis a venit cu o replică pentru PSD, în urma deciziei CCR, într-o declaraţie la Palatul Cotroceni, unde a explicat că declararea neconstituţională a legii privind plafoanele demonstrează că PSD legiferează nu numai imoral şi prost, ci şi neconstituţional.

„În ce priveşte legea bugetului, nu voi comenta decizia CCR, dar dincolo de aspectele de constituţionalitate, bugetul rămâne bazat pe cifre false, pe bani pe care Guvernul în realitate nu-i are, croit greşit, împotriva tuturor obiectivelor majore ale românilor. Pe scurt, rămâne bugetul ruşinii naţionale”, a adăugat preşedintele.

Klaus Iohannis a subliniat că „cel mai slab guvern din istoria post-decembristă, un guvern pesedist al imposturii şi incompetenţei, a croit un buget pe măsura sa”.

„Bugetul pe anul 2019 e construit pe un scenariu fantezist, fără garanţii privind punerea în aplicare, fapt confirmat de instituţiile europene şi alte instituţii internaţionale. Este un buget care pune în discuţie respectarea tratatelor internaţionale la care România este parte, dar, din neferice, şi a legislaţiei în domeniu. Bugetul pentru acest an, bugetul prezentat de PSD şi votat de majoritatea pesedistă, a fost gândit pentru a servi în principal intereselor politice ale unui grup restrâns. PSD urmăreşte o agendă care nu are nicio legătură cu economia, nici cu situaţia românilor şi nici cu dezvoltarea reală a ţării. În timp ce bugetul prevede o creştere enormă a sumelor acordate partidelor, sume de care, bineînţeles, PSD beneficiază cel mai mult, ni se spune cu cinism, de către PSD, că nu se găsesc bani pentru a mări la timp alocaţiile copiilor”, a explicat Iohannis.