Terenul este amplasat în spatele Hornbach Brașov, aproape de centura orașului și lângă producătorul de componente auto Autoliv. Prețul plătit se ridică la circa 5 mil. euro, potrivit calculelor revistei Capital.

Anul trecut, prin compania VGP, fondată de Jan Van Geet, belgienii au cumpărat peste 90.000 mp de teren pentru construcţii în România. În plus, compania a anunţat că discută achiziţia a încă 145 de hectare în Germania, Cehia, România şi Slovacia. Acestea ar urma să fie cumpărate pe parcursul acestui an şi să fie utilizate pentru construcţia de spaţii industrial-logistice.

„Datorită cererii crescânde din partea clienților noștri actuali și potențiali din România, am decis să ne extindem în țară și să achiziționăm printre alte proiecte și un nou lot de teren în Brașov. Aceasta ne va permite să dezvoltăm peste 100.000 mp de spații logistice de clasă A într-o locație premium. Vom putea să ne întâmpinăm primii clienți în noul parc după aproximativ 12 – 18 luni și suntem nerăbdători să explorăm viitoarele oportunități din România”, a declarat Jan Van Geet, CEO-ul VGP.

Momentan, VGP deţine parcul industrial VGP Timişoara, care dispune de 120.000 mp de spații închiriabile și 27 de hectare de teren destinat extinderii, şi VGP Park Sibiu, care are 45.000 mp închiriabili și 97.000 mp de teren pentru noi dezvoltări.

Averea familiei Van Geet este estimată la 291,8 mil. euro de publicaţia De Rijkste Belgen, ceea ce o plasează pe locul 73 în topul milionarilor belgieni.

Cea mai mare tranzacție cu teren din acest an a fost încheiată tot de un investitor belgian specializat în spații industrial-logistice. Prin dezvoltatorul de spaţii industrial-logistice Warehouse & Distribution De Pauw (WDP), investitorii au cumpărat circa 44 de hectare de teren de la producătorul de biscuiţi Ro Star pentru 8,4 mil. euro. Terenul este localizat în Ştefăneştii de Jos. Compania a anunţat recent că vrea să îşi dubleze valoarea investiţiilor din România, până la 500 mil. euro, până în 2020, după ce a transformat un credit intra-grup în acţiuni.

CITIȚI ȘI Se încing investiţiile belgienilor în România: Au cumpărat zeci de hectare de teren în câteva luni