Miliardarul rus Vladimir Ievtuşenkov vrea să cumpere Telekom Austria şi este pregătit să facă o ofertă, prin interemediul grupului Sistema, care depăşeşte cu mult valoarea de piaţă a celei mai mari companii de telecomunicaţii austriece, potrivit publicaţiei Krone.

Ievtuşenkov ar fi dispus să plătească pentru Telekom Austria cu mult peste valorea curentă a acţiunilor companiei, de 4,5 miliarde de euro, potrivit publicaţiei austriece, preluată de Reuters.

Miliardarul rus va încerca să cumpere participaţia de 27% deţinută la operatorul de telecomunicaţii de către agenţia austriacă a activelor de stat, OeIAG, iar în cazul în care nu va reuşi va căuta să achiziţioneze titlturi de pe piaţă.

OeIAG nu are acordul guvernului pentru a vinde acţiunile Telekom Austria şi, în aceste condiţii, nu se pune problema înstăinării titlurilor, a declarat un purtător de cuvânt al companiei de stat.

Sistema deţine cel mai mare operator de telefonie din Rusia, MTS. Grupul mai controlează, printre altele, companii cu operaţiuni în domeniul petrolier, imobiliar, farmaceutic sau al industriei de apărare.

SURSA: Mediafax