Coronavirusul face ravagii în România. Avem mii de cazuri noi descoperite la 24 de ore, iar situația este din ce în ce mai gravă. În acest context, un celebru medic vine cu o dezvăluire dinamită.

Un medic celebrul spune adevărul!

În ziua în care în România s-au descoperit cele mai multe cazuri noi de coronavirus, medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, vine cu cifre îngrijorătoare.

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), spune că într-o zi în care noi avem 4.000 de cazuri diagnosticate, în realitate în România se îmbolnăvesc 40.000 de persoane.

„Este o situaţie care se întâlneşte în toate ţările. Deci nu este o situaţie particulară pentru România. Întotdeauna, numărul de cazuri şi sunt studiile acelea de seroprevalenţă, care arată ce proporţie de populaţie a trecut prin boală, arată că între numărul de cazuri diagnosticat şi numărul de persoane care au trecut prin boală există un raport de 1 la 10.

Deci înseamnă că într-o zi în care noi avem 4.000 de cazuri diagnosticate, în realitate în România se îmbolnăvesc 40.000 de persoane”, a afirmat prof. dr. Alexandru Rafila, conform RTV.

Dezvăluirea lui Rafila vine după ce astăzi a fost cea mai neagră zi din România, de la începutul pandemiei.
Grupul de Comunicare Strategică a publicat noi cifre îngrijorătoare cu privire la bilanțul pandemiei de coronavirus din România, în ultimele 24 de ore. Astfel avem parte de un nou record negativ astăzi: 4.902 de cazuri noi de infectări cu coronavirus, 98 de decese și 778 pacienți la ATI.

Până astăzi, 22 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 196.004 cazuri de persoane infectate cu coronavirus şi 6.163 de morţi.

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), spune că noul val de alegeri ar putea avea loc şi în aceste condiţii, în ciuda exploziei cazurilor noi de coronavirus. „Cred că putem face alegeri dacă acest lucru se va întâmpla, adică dacă se va stabiliza rapid numărul de cazuri și dacă va începe să scadă. În 10 zile, maxim două săptămâni o să vedem ce se întâmplă, dacă putem continua activitatea aproape de normal”, a declarat Alexandru Rafila.