Planul Peikko este să reînceapă producţia în primul trimestru al anului 2019. Decizia producătorului de profile metalice Ruukki România de a închide fabrica din Bolintin-Deal a venit în vara anului 2014 după ce grupul finlandez Rautaruukki a fuzionat cu grupul suedez SSAB, care deţine în România compania Plannja, iar operaţiunile legate de construcţii au fost grupate sub umbrela Ruukki Construction. Atunci grupul a anunţat că se va concentra exclusiv pe producţia de acoperişuri metalice în unităţile deţinute de Plannja la Răcăciuni (Bacău) şi Tunari (Ilfov).

Fabrica din Bolintin-Deal a fost construită pe un teren de cinci hectare, din care sunt folosite doar trei hectare, existând posibilitatea extinderii producţiei. Investiţia în construcţia fabricii a fost de 35 mil. euro.

Fabrica din România a companiei Peikko este a opta din punct de vedere al capacității de producție, la nivel mondial, însă are un mare potențial să ajungă în top trei până la sfârșitul anului 2020, au declarat reprezentanţii producătorului.

În ultimii 10 ani, Peikko și-a triplat cifra de afaceri, de la 73 de milioane de euro în 2009, până la 220 milioane de euro înregistrate în 2018, iar noua unitate de producție din România va fi dedicată să servească solicitărilor în creștere ale piețelor din Europa de Vest si Centrală.

„Startul operațiunilor din România ne va ajuta să atingem targetul nostru, anume acela de a înregistra o cifră de afaceri de 250 de milioane de euro, până la sfârșitul anului 2020. Dorim să construim în România o echipă de specialiști și o unitate de producție puternică”, declară Topi Paananen, CEO Peikko Group Corporation.

Producția va începe cu fabricarea coloanelor din material compozit și alte structuri de oțel necesare construirii clădirilor. Ulterior, facilitățile vor permite companiei Peikko extinderea gamei de produse la tehnologia de conectare din beton.

Compania va genera în primul trimestru din 2019 cel puţin 50 de locuri de muncă în producție, cu un potențial de a ajunge la 300 de angajați până la sfârșitul anului 2020.