Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a fost audiat de procurorii de la Parchetul General. El s-a prezentat în calitate de martor și a dat declarații în legătură cu un dosar din 2015.

Potrivit informațiilor apărute în presă, în respectiva cauză ar fi vizati mai mulți lideri ai partidului, printre care Ecaterina Andronescu, Cristian Rizea. Codrin Ştefănescu le-a cerut procurorilor să îl audieze în altă zi și să vină însoțit de avocat, dar a fost refuzat. Informația a fost prezentată joi seară la România TV, chiar de către avocatul acestuia. 

„Confirm că este vorba despre Codrin Ștefănescu. El este vânat. E un dosar deschis în anul 2015. E o plângere a unui fost membru PSD împotriva întregii conduceri, fără nicio legătură cu Codrin Ștefănescu. El a fost citat și invitat să își ridice singur citația. A fost audiat azi, la ora 16, nu i s-a permis cu avocat.”, a declarat avocatul lui Stefanescu. 

Sesizarea la Parchet împotriva liderilor social-democrați a fost făcută de un fost consilier municipal al PSD, Doru Giugulea. El a acuzat faptul că a fost exclus nelegal din  partid. În 2015, Într-o ședință organizată  la PSD Sector 5 mai mulţi lideri social-democraţi din Consiliul General al Capitalei au fost excluși, pe motiv că fac jocurile edilului Sectorului 5, Marian Vanghelie. Din cadrul organizației, unde președinte la acea vreme era Cristian Rizea, au fost excluse 11 persoane, dintre care trei consilieri generali și opt consilieri locali. Pe listă se afla şi Doru Giugula, al cărui nume aparea în acel moment într-un dosar al lui Marian Vanghelie.De altfel, în 2012 Giugula a fost declarant incompatibil de către ANI. Agenția Națională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe semnificative în cuantum de 1.116.625 Lei (aprox. 250.000 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate, precum și indicii referitoare la posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii de către Doru Mihai Giugula, Consilier general în cadrul CGMB”, se arata într-un comunicat de presă al ANI, care precizează că ancheta a început la 16 noiembrie 2010 și vizează intervalul 2008-2012, perioadă în care Giugula a fost consilier general.