”Dobrogea reprezintă o zonă atractivă pentru acest tip de business și, prin urmare, aici vom demara proiectul nostru. În 2012 vom face studiile de fezabilitate, urmând să investim masiv în perioada 2013 – 2014”, a declarat Cenk Kucuk, CEO-ul grupului, pentru Capital.

Acesta a spus că susține atât investițiile în energia solară, cât și în fermele eoliene, considerând că energia verde este un sector al economiei care va genera venituri pe termen lung.

”În prezent, nu lucrăm cu parteneri români din zona privată sau guvernamentală, dar nu excludem acest lucru pe viitor. Pentru acest proiect, vom folosi forță de muncă românească în proporție de 80%”, a adăugat Cenk Kucuk. Potrivit lui, o afacere subsidiară acestui business va fi și investiția în sere ultramoderne.

Grupul Cenk Demir utilizează în Turcia o centrală electrică cu o putere de 20 MW, pe bază de gaz natural. În 2014, grupul va avea în funcțiune o centrală adițională de 70 MW, care va funcționa în același fel. Pe lângă centralele electrice pe bază de gaz natural, Cenk Demir lucrează și la obținerea de autorizații în Turcia pentru dezvoltarea de proiecte în energie verde.

Te-ar putea interesa și: