Un greu din PSD, care a deținut și poziția de ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, este de părere că soluția propusă de Klaus Iohannis prin care școala va începe pe 3 scenarii, în funcție de fiecare zonă a țării, este una bună. Pentru a avea sorți de izbândă, Iohannis ar trebui să ”ia Guvernul de sus” și să facă o reformă a DSP-urilor.

„Este o chestiune care trebuie abordata cu toata seriozitatea. Pandemia la nivel mondial si epidemia in Romania nu sunt chestiuni care se vor finaliza in urmatoarele luni. Trebuie sa ne obisnuim sa traim cu ea, inclusiv cu scoala in aceste conditii. Nu putem sa punem 2 ani de zile sa punem scoala in paranteze. Facem o generatie de idioti, trebuie sa acceptam ca existand riscuri, scoala trebuie sa inceapa.

Vreau sa fac apel la politicieni sa nu mai fie politicianisti pe subiectul scolilor. Daca au solutii mai bune, sa le propuna, indiferent cine sunt politicienii.

Solutia propuna de Klaus Iohannis cu trei zone are logica. Ce ne facem ca cei care trebuie sa dea cifre sunt aceste DSP-uri. Eu cred ca trebuie sa faca Guvernul o reforma a acestor DSP-uri si sa trimita acasa toti verisorii si toate rudele de acolo, macar un an de zile pana scapam de chestia asta.

Planul prezentat de Klaus Iohannis pare logic dar el e primul care trebuie sa ia Guvernul de sus si sa-l puna sa faca ordine in aceste DSP-uri”, a declarat Miron Mitrea, potrivit Realitatea Plus.

El a vorbit și despre situația numărului de îmbolnăviri în România din cauza Covid-19, arătând că țara noastră e pe locul 77 la numarul de imbolnaviti la milionul de locuitori, la numarul de decese suntem pe locul 37. „Asta ne arata ca avem un sistem de sanatate total depasit. Am cheltuit o caruta de bani, contracte facute intr-un fel sau altul si avem cu 40 de locuri mai sus la mortalitate decat la infectare”, a punctat Mitrea.

FOTO: INQUAM/George Calin