Un fost primar, despre lupta dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban: Multora le-au murit mințile

Fostul primar din Alba a fost întrebat dacă îl susține pe Florin Cîțu în lupta contra lui Ludovic Orban, pentru conducerea partidului.

„Acolo nu este nicio luptă. Eu nu mă duc la bătălii de genul astă, eu am o singură luptă. Vreau un partid care să rămână și să mai guverneze România încă cel puțin 4 ani de zile. (…) Sunt aproape 80 de miliarde de euro care intră în România. Nu vă gândiți numai la PNRR-ul ăsta. (…) Deja, multora le-au murit mințile și nu mai văd cei 50 de miliarde, vorbesc cu aproximație, 47 de miliarde care vin pe cadru financiar multianual”, a răspuns Mircea Hava.

„Asta mă pasionează și asta mă face să vin și acasă foarte des. Domnul Cîțu se ocupă de lucrurile acestea și face lucrurile acestea. Eu încă nu m-am declarat și nu sunt printre cei care sar primii (…)”, a completat europarlamentarul PNL.

Florin Cîțu, cu ochii pe conducerea PNL

Florin Cîțu a declarat joi, 17 iunie, că a discutat cu colegii săi despre politică, în urma unei întâlniri cu filiala PNL Alba Iulia. Astfel, premierul a prezentat și strategia sa pentru a căpăta conducerea partidului. În acest context, Cîțu a fost întrebat cum a reușit să-i convingă pe colegii săi să îl susțină în cursa contra lui Ludovic Orban.

„Am convins o Românie să fiu prim-ministru și să fiu susținut de o coaliție, cred că e mai simplu să conving niște colegi să mă susțină la președinția PNL”, a declarat Florin Cîțu.

De asemenea, Florin Cîțu a refuzat să ofere un răspuns clar când jurnaliștii l-au întrebat dacă a câștigat și susținerea lui Mircea Hava, liderul PNL Alba Iulia, care inițial a anunțat că îl sprijină pe Ludovic Orban pentru șefia partidului.

Sursa foto: Capital