Un fost premier taie în carne vie! Cuvinte dure la adresa Executivului: Un guvern mai varză nu a fost până acum

Fostul premier Mihai Tudose a vorbit la România TV despre actualul Guvern și despre cum acesta se ocupă de problema energiei electrice și a gazelor naturale. Acesta a avut cuvinte dure la adresa prim-ministrului, dar și la adresa Guvernului pe care ăl conduce.

Mihai Tudose spune că soluția pe care Executivul a găsit-o nu este cea bună, referitor la compensațiile care urmează a fi acordate de la 1 noiembrie. Fostul premier spune că metoda găsită de PSD, cea de a micșora prețul la gaz, este cea corectă.

”Proiectul PSD vorbește despre micșorarea prețului la gaz, nu acele compensații. Deja sunt facturile în urmă, cum sunt spitalele. Spun că noi furăm. Sunt total neprofesioniști, un guvern mai varză nu a fost până acum.  TVA la toată nebunia aceasta vine la stat. Doi, PIB-ul României, tot curentul acesta de cinci ori mai valoros, crește PIB.

Nu cred că e doar inconștiență, atunci când vine liberalizarea pieței, vii și închizi centrala Mintia. Aceasta centrală avea performanță de 1200.  A venit guvernul Cioloș a venit să negocieze cu UE închiderea minelor. Costa 200.000 de milioane, refacerea minelor.  În ritmul ăsta murim pur și simplu. Se închide economia.”, a declarat social-democratul.

”Guvernanții și-au făcut un obicei prost să nu respecte legea”

Fostul premier a continuat prin a spune că guvernanții și-au făcut un obicei prost să nu respecte legea, subliniind că Executivul ”mimează guvernarea”. Mai mult decât atât, Mihai Tudose a precizat că în acest ritm este probabil să apară mai multe probleme pentru cetățeni.

”Eu am înțeles că problema gazelor și energiei electrice este problema USL-ului. Noi mimăm guvernarea. Înțeleg că problema e că nu știu cine de la PSD, acum 10 ani, nu știu ce a făcut atunci. PSD e în opoziție de doi ani de zile. Să se hotărască ce naiba fac, e bun proiectul nostru, e al lor, să facă ceva, să se ducă la Bruxelles.

Guvernanții și-au făcut un obicei prost să nu respecte legea. Lumea va scoate tot din prize. USR a fost în 2016 când au negociat cu succes Valea Jiului. Revenim la soluții. Trebuie să deschidă cele două societăți închise, își asumă lucrul ăsta și gata.

Obiectul de maximă necesitate va avea înglobat toate creșterile de acum. Ne vom trezi că cetățeanul care are patru telefoane acum că mai e și șomer. Statul român nu e de vină, suntem tot noi PSD, că suntem noi demenți. Ei au făcut sesiune extraordinară pentru șefa de la TVR.”, a adăugat fostul premier Mihai Tudose.

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei