Dascălu (45 de ani) va fi responsabil de gestionarea tuturor activităţilor de construcţie derulate de CTP în România. Numirea sa vine la scurt timp după ce activitatea grupului CTP a fost preluată, din funcţia de director general, de Robert Pitt, fostul CEO al Tesco, cel mai mare retailer britanic. (despre asta, Capital a scris aici)

Emanoil Dascălu a fost secretar de stat, responsabil pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM). Anterior, el a fost timp de şapte ani directorul Kaufland România, între 2011 şi 2013 fiind reprezentantul retailerului german în Consiliul Investitorilor Străini. El s-a implicat şi în renovarea uzinei Ford Engine din Londra.

Emanoil Dascălu a absolvit cursurile Universității de Inginerie în Construcții din orașul german Regensburg și își începe activitatea în funcția de Director de Construcții al CTP Romania, săptămâna aceasta.

Planul investitorului prevede creşterea portofoliului local cu 300.000 mp în acest an. În 2018 este programată livrarea a circa 236.000 mp lângă Bucureşti. În cadrul proiectului CTPark Bucharest se construiește o clădire de 50.000 mp cu finalizare estimată pentru trimestrul unu sau trimestrul doi din 2018, în CTPark Bucharest West sunt în construcţie trei depozite cu o suprafaţă totală de 175.000 mp  a căror finalizare este programată între trimestrul întâi şi trimestrul al treilea din 2018, iar în CTPark Bucharest North (fostul Chitila Logistic Park) a fost începută, la finalul lui 2017, prima etapă de dezvoltare a circa 11.000 mp de noi spaţii de depozitare ce au ca termen de livrare ultima parte a acestui an. De asemenea, în cursul acestui an vor fi terminate lucrările de modernizare din parcul logistic situat în localitatea Chiajna (fostul Phoenix Logistics Center), care a fost achiziţionat de CTP în 2017 şi integrat în CTPark Bucharest. Pentru anului, CTP are prevăzută şi finalizarea dezvoltărilor demarate în parcurile din Timișoara si Cluj, precum și continuarea dezvoltării parcului de la Pitești.