Alegere bombă în fruntea Consiliului Fiscal. Daneil Dăianu, fost ministru de finanțe, a fost ales în fruntea instituției. Aceasta furnizează opinii independente despre sustenabilitatea politicilor fiscale ale guvernului. Dăianu a fost ales prin votul secret al membrilor și va fi secondat de Bogdan-Octavian Cozmâncă (ex-BNR) din funcția de vicepreședinte. Cel din urmă este fiul fostului lider PSD, Octav Cozmâncă.

Daniel Dăianu este un specialist în economie monetară şi finanţe publice și din 2014 a fost membru în Consiliul de Administrație al BNR. În perioada 1997 – 1998 a fost ministrul Finanțelor în guvernul Ciorbea, perioadă în care a inițiat mai multe propuneri de reformare a politicii fiscale și bugetare. Anterior fusese economist șef al BNR. Între 2007 și 2009 a fost europarlamentar.

Daniel Dăianu are însă și un trecut controversat. A lucrat timp de aproape trei ani ca analist la Departamentul de Informaţii Externe, adică Securitatea externă din perioada comunistă. Dăianu a recunoscut imediat după Revoluția din 1989 că a lucrat pentru Securitate. CNSAS a decis că nu a făcut poliție politică. Dăianu a spus că nu a colaborat niciodată cu Securitatea comunistă.

Bogdan-Octavian Cozmâncă, noul vicepreședinte al instituției, este fiul lui Octav Cozmâncă, ministru al Administraţiei în Guvernul Năstase.